2min

Tags in dit artikel

,

Extenseo is verkocht aan Aegis Media. Het bedrijf was voorheen in handen van Belgacom. De overdracht moet één januari voltooid zijn.

Het bedrijf Extenseo is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in ‘Search Engine Optimalisation’ dit is een techniek die ervoor zorgt dat Google de website beter indexeert. Ze hebben in totaal vijftien werknemers.

Anne Bataille, CEO van Aegis Media Belgium, verklaart: "In de huidige hyperconcurrentiële omgeving is het gebruik van de digitale wereld om een steeds volatielere verbruiker te bereiken prioritair; dankzij de integratie van een team van professionals zal de integratie van de referentiëringstechnieken een essentiële toegevoegde waarde vormen om globale onlineoplossingen te bieden inzake ‘display’, virale marketing, e-commerce en om de return ervan te meten. De overname van Extenseo en de integratie van zijn onlineteams vertegenwoordigen een fundamentele stap in onze ontwikkeling, onder meer gelet op het feit dat de investering van de merken in ‘search’ vandaag goed is voor 45% van de onlinereclame-uitgaven in de Verenigde Staten."

Jean-Charles De Keyser, Vice President Belgacom Integrated Media Unit en CEO van Skynet: "Deze transactie past perfect in de strategie van Belgacom om alle media-activiteiten van de Groep te bundelen in een gespecialiseerde entiteit. Onze Integrated Media Unit concentreert zich enerzijds op de ontwikkeling en het beheer van content, en anderzijds op de internetregieactiviteiten, met name de commercialisering van inhoud via Advertising- en Marketingoplossingen, en dit via de drie platformen van de Groep (Belgacom TV, het mobiele portaal van Vodafone Life, en het webportaal van Skynet). Nu Extenseo deel zal uitmaken van een groep die een wereldspeler is in zijn activiteitendomein, is zijn ontwikkeling en succes gewaarborgd."

Hoeveel geld er gemoeid is bij de overdacht wilden beide partijen niet bekend maken.