1 min

Tags in dit artikel

, ,

Al vaak heeft er op Techzine een bericht gestaan over Cisco dat Tandberg wil overnemen. Nu lijkt het er op dat Cisco Tandberg bijna binnen heeft.

Cisco heeft 90 procent van de aandelen van Tandberg in bezit en kan daarmee formeel de overname van de Noorse videoconferencingspecialist doorzetten. Cisco kan echter nu nog wel worden gedwarsboomd in de overname van Tandberg door het Amerikaanse ministerie van justitie. Zo zou de toezichthouder mededingingszaken het bedrijf extra vragen gesteld hebben.

Wanneer Cisco Tandberg overneemt, blijft Polycom als de enige zelfstandige specialist in videoconferentie-apparatuur over. Cisco gaat de volledige medewerking aan het onderzoek van de toezichthouder verlenen en gaat er van uit dat de overname in de eerste helft van 2010 is afgerond.

Cisco denkt dat video de komende jaren voor een belangrijke groei gaat zorgen in de netwerkmarkt, waardoor Cisco ook groot is geworden. Cisco krijgt op deze markt steeds meer concurrentie van Chinese producten, als Huawei. Daarom zoekt het bedrijf nu naar nieuwe productgroepen met hoge marges.

Cisco heeft met zijn telepresencesystemen al een nieuwe markt gemaakt voor grote exclusieve videocoferentiesystemen voor vergaderzalen en directiekamers. Tandberg heeft een belangrijke rol in de middelgrote en kleine videoconferentiesystemen en gaat daardoor een belangrijke aanvulling zijn in het portfolio van Cisco.