min

Tags in dit artikel

, ,

Cisco heeft het bedrijf Tandberg overgenomen voor 3 miljard dollar. Daamee wil Cisco nog een groter marktaandeel krijgen in systemen voor videoconferenties.

Tandberg is een bedrijf wat gespecialiseerd is in systemen voor videoconferenties. Tandberg is in ruim 90 landen beschikbaar waaronder Nederland.

Door het overnamebod van 2,98 miljard dollar zijn de aandelen van Tandberg met ruim 11 procent gestegen. Cisco geeft aan dat de transactie in de eerste helft van 2010 zijn beslag krijgt.

Cisco geeft aan dat de raad van commissarissen van Tandberg unaniem akkoord waren gegaan met de verkoop van de hoofdkantoren in Oslo en New York. Wel moeten nu de toezichthouders in de 2 landen akkoord gaan met de overname.

Op dit moment is Cisco al de grootste leverancier in systemen voor videoconferenties. Cisco werkte al eerder samen met Tandberg. Zo bracht Tandberg bijvoorbeeld de Tandberg 1000 MPX waar Cisco een IP-gebaseerd systeem voor telefonie had ontwikkeld.

Door de overname kan nu hun productportfolio worden uitgebreid, en kunnen er meer oplossingen worden gevonden voor klanten.