Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft vandaag een plan aangekondigd om de bedrijfsstructuur van haar apparaten en diensten te vereenvoudigen door middel van de vorming van drie eenheden – Mobile Solutions, Mobile Phones en Markets.

Onder leiding van Anssi Vanjoki, zal de Mobile Solutions-tak MeeGo, Symbian smartphones en Services teams integreren en zullen uitsluitend zijn gericht op high-end mobiele computers en smartphones gebaseerd op de MeeGo- en Symbian-platforms. Deze groep krijgt ook de expertise van Rich Green, die is benoemd tot Chief Technology Officer en hij zal rechtstreeks rapporteren aan Vanjoki.

Mobile Phones zal worden geleid door Mary McDowell en zal werken aan Series 40-telefoons, zodat Nokia zijn dominantie in de feature phone-markt blijft houden. Zowel Mobile Phones als Mobile Solutions zijn zo opgezet zodat ze hun eigen productplanning, Research & Development en Software Assets hebben. De unit Markets komt onder leiding van Niklas Savander te staan en zal worden belast met Nokia’s verkoop- en marketinginspanningen, Solution Selling, de transformatie naar digitale marketing, consolidatie van integraal ketenbeheer (Supply Chain) en sourcing.
Naast de zakelijke shuffle, heeft Nokia Kai Oistamo als Chief Development Officer en hoofd van Corporate Development benoemd.