1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia discussieert intern volop over haar nieuwe strategie nadat zij een samenwerking met Microsoft zijn aangegaan. Deze nieuwe strategie kan meer dan 5000 werknemers hun baan gaan kosten.

Er lekken echter verschillende berichten over deze overleggen en discussies omtrent het schrappen van banen. Zo zegt Nokia zelf dat zij over veranderingen in het bedrijf zelf en werkplekken praat, niet over ontslagen. Nokia woordvoerder Doug Dawson: "Mogelijke vermindering van werkplekken zijn niet aan de orde. Onduidelijk is nog welk effect de mogelijke veranderingen op het aantal werknemers zal hebben."

Volgens Antti Rinne, woordvoerder van de Finse vakbond Ammattiliitto Pro zijn deze ontslagen wel aan de orde. Ook zegt Rinne: "Volgens de wet moeten bij verandering van een bedrijf de ontslagen op hetzelfde moment plaatsvinden." Nokia maakte afgelopen maand bekend samen te gaan werken met Microsoft en in de toekomst voornamelijk mobiele telefoons op de markt te gaan brengen met daarop het Windows Phone 7 besturingssysteem. De waarde van Nokia’s aandelen zakte twintig procent nadat het nieuws bekend werd. De ontslagen zullen naar verwachting vooral in de hoek vallen bij de ontwikkelaars van de Symbian, het mobiele besturingssysteem van Nokia zelf. Symbian zal de komende jaren nog wel blijven bestaan maar zal door de komst van Windows Phone 7 uiteindelijk gaan verdwijnen.