De geruchten rondom RIM laaien vandaag ook weer om en het lijkt niet te gaan om een 1 april grap. RIM zou begonnen zijn aan de ontwikkeling van Blackberry OS 7 die de naam Highlander heeft gekregen. De naam zou zijn afgeleid van de film waarin de tagline was "There can only be one". Doelende op het feit dat in versie 7 het beste van BlackBerry OS 6.1 en het QNX besturingssysteem zal worden gecombineerd.

Blackberry OS versie 6.1 is tot op de dag van vandaag nog steeds in ontwikkeling, een exacte release datum is nog steeds niet beschikbaar en de meeste Blackberry gebruikers wachten dan ook vol spanning af wanneer de update gaat verschijnen. Nu duiken er echter nieuwe geruchten op dat RIM is begonnen aan versie 7. Deze versie moet het beste van het Blackberry besturingssysteem gaan combineren met het overgenomen QNX besturingssysteem.

Volgens de uitgelekte planning zou Blackberry OS 7 in het eerste kwartaal van 2012 moeten gaan verschijnen. Deze versie moet dan zowel op de smartphones als op de Playbook gaan verschijnen. De reden dat de lancering van versie 6.1 zo lang op zich laat wachten zou volgens de geruchten te maken hebben met miscommunicatie binnen de teams van RIM.