1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC heeft vandaag bekendgemaakt dat op 30 april de HTC Sense cloud back-upservices op HTCsense.com offline zullen gaan in voorbereiding op de lancering van ‘nieuwe en verbeterde diensten’.

Via de HTCsense.com-diensten kunnen HTC-smartphonegebruikers contacten, berichten, de belgeschiedenis, en geografisch gelabelde foto’s opslaan in de cloud. Zodra op 30 april de diensten offline gaan, wordt alle gebruikersdata verwijderd. HTC raadt daarom aan om de gegevens van te voren te downloaden in de vorm van een zip-bestand. Ook geeft HTC de tip aan Android-gebruikers om in de Google Play-winkel te kijken voor een back-upapplicatie.

Mogelijk is de smartphonefabrikant bezig met de implementatie van Dashwire-technologie├źn. Die back-updienst laat gebruikers contacten, sms-berichten, foto’s en video’s en meer opslaan. HTC liet al eerder weten dat het in de toekomst technieken van dit bedrijf zou gaan gebruiken in zijn HTC Sense-diensten.

HTC kondigde bovendien eerder al aan samen te gaan werken met Dropbox om Sense 4.0-gebruikers de beschikking te geven over 50 GB aan opslagruimte. Zodra de nieuwe diensten beschikbaar zijn zal HTC hier melding van maken.