Ook oude smartphones worden gereed gemaakt voor de nieuwste versie van de Sense-interface van HTC. Het Taiwanese bedrijf heeft de uiterlijke vertoning van de interface ingrijpend onder handen genomen en wil ook mensen die nog beschikken over de oude interface laten meegenieten van de verbeteringen.

HTC presenteerde Sense 5 bij de introductie van de HTC One, het nieuwe vlaggenschip van het merk. Vandaag maakt het bedrijf melding van de komst van Sense 5 naar oudere smartphones. Niet alleen de HTC One zal dus de beschikking krijgen over Sense 5, maar ook de One X (review), One X+ (review), One S (review) en de Butterfly krijgen een update. Over de recent uitgebrachte HTC One SV rept het bedrijf met geen woord.

HTC Sense 5 introduceert niet alleen ingrijpende veranderingen in de interface, maar ook op functioneel gebied zijn er verbeteringen. Zo komt de interface met een functie genaamd BlinkFeed, welke met behulp van interactieve tegels op het hoofdscherm de gebruiker op de hoogte houdt van allerlei ontwikkelingen. Hierbij kan je denken aan updates op Twitter en Facebook, het laatste nieuws of de weersverwachting.

Het is nog niet duidelijk of alle smartphones ook beschikken over alle functies die Sense 5 met zich meebrengt. HTC maakte eerder al duidelijk dat bepaalde mogelijkheden van de HTC One niet met behulp van een update naar oudere smartphones gebracht kunnen worden zonder specifiek te noemen om welke functies het hierbij gaat.

De update naar HTC Sense 5 moet gedurende de komende maanden uitgerold worden naar de verschillende toestellen.