1 min

Tags in dit artikel

Dropbox-gebruikers zullen mogelijk binnenkort een zakelijke en privé-account van de dienst aan elkaar kunnen koppelen. Daarna zal het een stuk eenvoudiger worden om tussen de twee accounts te wisselen. deze functie werd al in november aangekondigd, de uitrol ervan start waarschijnlijk binnenkort.

Dropbox zal naar verluidt een nieuwe functie uitrollen waardoor gebruikers makkelijk kunnen wisselen tussen verschillende accounts. Momenteel is het zo dat gebruikers met een zakelijke en privé-account moeten uit- en inloggen om te wisselen tussen accounts. Dat is een omslachtig proces dat Dropbox graag wil vloeren. Dat moet gebeuren met een schakelaar die het wisselen mogelijk maakt.

De nieuwe functie wordt op 9 april uitgerold, dat wordt in een e-mail naar zakelijke klanten gemeld. Dropbox probeert zakelijke gebruikers de laatste tijd voor zich te winnen. Eerder rolde het bedrijf Dropbox for Business uit, deze wisselfunctie volgde daarop.

Volgens Dropbox werkt 97 procent van de Fortune 500-bedrijven al met de dienst. Toch kan het bedrijf niet op zijn lauweren rusten, Google kondigde onlangs een scherpe prijsdaling voor Google Drive aan.