2min

Dropbox presenteerde vandaag Dropbox Professional, een dienst waarmee ook individuele gebruikers de tools voor bedrijven kunnen gebruiken. Daarmee speelt het bedrijf handig in om de toename van het aantal zzp’ers, waarvan er naar verwachting wereldwijd 47,6 miljoen zullen zijn.

De nieuwe dienst staat individuele klanten toe om onder meer de zakelijke oplossingen voor het opslaan, delen en ondersteunen van content te gebruiken. Ook kunnen ze hun werk op nieuwe manieren presenteren, waarbij hun creativiteit het beste tot uiting komt. Die mogelijkheid bieden is van groot belang volgens producthoofd Todd Jackson:

 “Werk wordt steeds veranderlijker, omdat mensen steeds meer soorten projecten aannemen,” aldus Jackson. “Vandaag de dag is het belangrijk om iedere keer weer een fantastische eerste indruk te maken. Dropbox Professional biedt zzp’ers nieuwe manieren om hun workflow te organiseren en om zich te onderscheiden, door hen in staat te stellen hun werk op een bijzondere manier te delen.”

Speciale presentatietools

Dropbox Professional biedt individuele zakelijke gebruikers presentatietools en productiviteitsverhogende oplossingen. Eén van die tools is Dropbox Showcase. Deze functionaliteit biedt alles wat zakelijke professionals nodig hebben om contact te kunnen onderhouden met hun klanten. Het stelt hen in staat om content te delen, de betrokkenheid van klanten te meten en de impact van hun werk te maximaliseren.

Met Dropbox Showcase kunnen gebruikers eenvoudig hun inhoud in Dropbox presenteren op een single-branded pagina. Deze pagina kan vooraf worden bekeken, de lay-out kan volledig worden aangepast en de gebruikers kunnen informatieve bijschriften toevoegen. En omdat de bestanden worden gesynchroniseerd met Dropbox, wordt er altijd met de meest recente versie gewerkt, zelfs als er wijzigingen worden doorgevoerd nadat de presentatie al is gedeeld. Bovendien kunnen gebruikers zien wie hun bestanden bekijkt, downloadt en opmerkingen toevoegt, waardoor ze de impact van hun werk kunnen meten.

Naast Showcase biedt Dropbox Professional ook functies voor het delen van inhoud, waaronder de mogelijkheid om deelbare wachtwoorden in te stellen, koppelingen met beperkte geldigheid aan te maken en de gedetailleerde bezoekershistorie te bekijken.

Andere zakelijke functies

Dropbox Professional bevat tevens Dropbox Smart Sync, wat afgelopen januari werd gelanceerd, als on demand cross-platform synchronisatieoplossing. Met Smart Sync zijn alle bestanden en mappen die een gebruiker heeft opgeslagen in zijn Dropbox zichtbaar en toegankelijk vanaf een desktop-pc met Mac of Windows zonder dat er capaciteit op de harde schijf verloren gaat.

Alleen-lezen bestanden kunnen eenvoudig worden geopend door erop te klikken en ze worden on demand gesynchroniseerd. Zo kunnen gebruikers hun werk op één plek organiseren en hoeven ze zich geen zorgen te maken dat de harde schijf te vol wordt.

Ook gebruikers van Dropbox Business Advanced en hoger kunnen, middels het early access programma, vervroegd toegang krijgen tot Dropbox Showcase. Smart Sync is beschikbaar voor alle Dropbox Business-gebruikers met early access.