1 min

Micoblogdienst Twitter heeft het bedrijfje Cover ingelijfd. Cover maakt een gelijknamige applicatie die gebruikers de mogelijkheid geeft om een aangepast vergrendelscherm op een Android-apparaat te installeren. Het is onbekend hoeveel er voor Cover wordt betaald.

De applicatie Cover werd in oktober 2013 uitgebracht en een overname is nu dus al een feit. "Twitter gelooft net als Cover in het ongelofelijke potentieel van Android," meldt het Cover-team in een blogbericht. "Twitter deelt onze visie dat smartphones nog veel slimmer, bruikbaarder en relevanter kunnen worden. Gezamenlijk gaan we dat doel nastreven."

Met Cover kunnen gebruikers het vergrendelscherm van hun Android-smartphone of -tablet naar eigen smaak aanpassen, gebaseerd op de vaakst gebruikte applicaties. Cover past de getoonde applicaties aan op verschillende factoren. Als de gebruiker bijvoorbeeld in de auto zit, worden apps voor muziek, telefoongesprekken en kaarten getoond. Op het werk zijn zaken als Dropbox en Evernote juist weer interessanter.

Cover blijft voorlopig gratis in Google Play beschikbaar. Vanaf nu wordt aan "iets beters" gewerkt onder de vleugels van Twitter. Wat Twitter voor ogen heeft met Cover is op dit moment nog giswerk, aandeelhouders hebben wel geroepen om een grotere aanwezigheid op mobiele platforms. Dit zou een stap kunnen zijn.