1 min

Facebook’s CEO Mark Zuckerberg verliest deze maand een vertrouwenspersoon. Sam Lessin, een oud-klasgenoot en topman van Facebook, maakt bekend zijn taken neer te leggen. De reden hiertoe is onduidelijk, Lessin geeft aan dat hij zijn vertrek met "gemengde gevoelens" aankondigt, eind augustus zal hij vertrekken.

In de vroege dagen van Facebook speelde Lessin een belangrijke rol, zo staat te lezen in The Facebook Effect van David Kirkpatrick uit 2010. Lessin’s vader is een welbekende investeerder en daarom had Lessin ook veel connecties, hij bracht Zuckerberg in contact met potentiële geldschieters en topmannen.

Lessin werd in 2010 binnengehaald door Facebook, toen het bedrijf drop.io werd overgenomen. Drop.io kan gezien worden als een concurrent voor Dropbox en andere clouddiensten. Sinds de overname is Lessin bezig geweest met de ontwikkeling van zaken zoals de timeline van Facebook.

"Ik ben extreem trots en dankbaar om de mogelijkheid te hebben gehad om een kleine rol te spelen in een aantal hoofdstukken van het avontuur genaamd Facebook," schrijft Lessin. "Dit is de eerste keer sinds de middelbare school dat ik even niet weet wat de volgende stap in mijn leven zal zijn, ik wil die mogelijkheid ook niet verpesten."

Naast genieten van zijn vrije tijd geeft Lessin aan ook mee te gaan werken aan de technologiesite The Information, dat door zijn vrouw is opgericht.