Microsoft heeft de Sharepoint-app uitgebracht voor iOS, de app werkt op zowel de iPhone als de iPad. De Sharepoint-app kan verder verbinden met zowel Sharepoint Online als met SharePoint Server 2013 en 2016 die lokaal worden gehost door bedrijven. Uiteraard moeten de servers wel met het internet verbonden worden.

De SharePoint-app werkt dus als eerste met Apple’s mobiele platform, de bedoeling is dat de Android en Windows 10-app op korte termijn gaan volgen. Ook daarbij zal er ondersteuning zijn voor zowel smartphones als tablets. In het geval van Windows 10 zal ook de pc ondersteund gaan worden. De app kan op iOS ook overweg met andere Office-apps en natuurlijk met OneDrive. Voor werknemers van grote organisaties is toegang tot de lokale Sharepoint-omgeving een belangrijke toevoeging, ze kunnen nu ook onderweg op de hoogte blijven van interne zaken en documenten en informatie opvragen als ze niet op kantoor zijn of geen laptop bij de hand hebben.

Eigenlijk is het vreemd dat Microsoft nog zolang gewacht heeft met het uitbrengen van een mobiele apps want eigenlijk kan je vandaag de dag niet meer zonder een mobiele apps bij dergelijke diensten. Daarop is bijvoorbeeld ook het succes van een dienst als Slack gebaseerd, het feit dat het op alle platformen een app heeft.

De Sharepoint-app is ook geïntegreerd met de Microsoft Graph en de Office Graph waardoor ook de meest complete data, eenvoudig kan worden ingezien. Via de zoekfunctie wordt het hele intranet afgezocht inclusief de teamsites waar de gebruiker toegang toe heeft.

Sharepoint wordt op dit moment gebruikt in meer dan 200.000 bedrijven en door meer dan 190 miljoen gebruikers. Het biedt content management en samenwerkingsmogelijkheden voor bedrijven die met teams werken.