Veeam heeft zijn kwartaalcijfers min of meer bekendgemaakt, waarin opvalt dat vooral de multi-cloud-oplossingen en enterprise-boekingen het goed doen. Bij deze onderdelen is een jaar-op-jaar-groei te zien van respectievelijk 72 procent en 84 procent. Kanttekening is wel dat exacte cijfers niet gecommuniceerd worden in het persbericht.

Het bedrijf begint de aankondiging zelf met het claimen van een mijlpaal. Het aantal service-providerpartners is namelijk de grens van 16.700 gepasseerd. Volgens Veeam is dit een reactie op de grote vraag naar cloudoplossingen voor data-availability, -bescherming en -beheer. De blijvende vraag zou Veeam in een standvastig momentum brengen.

Bij de totale boekingen is een stijging van 34 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder te zien. Over de prestaties rondom enterprise-boekingen zegt het bedrijf verder nog dat er meer bezegelde enterprise-deals in 2017 zijn dan de afgelopen vier jaar samen. Er zijn voortaan ook meer dan één miljoen virtual machines beschermd met Veeam-aangedreven cloud services van Veeam Cloud & Service Provider partners.

Het derde kwartaal van 2017 zorgt ervoor dat Veeam voor het 37e kwartaal op rij record boekingsgroei schrijft. Het bedrijf gaat ook nog wat verder door zijn doel voor over een aantal jaar in het persbericht te communiceren. Veeam wil in 2020 namelijk een boekingsomzet van 1,5 miljard dollar halen. Omgerekend komt dat neer op zo’n 1,3 miljard euro.

Uitbreiding

Ook onderstreept het bedrijf zijn productportfolio uitgebreid te hebben om meer clouddiensten aan te bieden. Met Veeam Backup voor Microsoft Office 365 komt er nieuwe schaalbaarheid en multi-tenancy ondersteuning. Deze mogelijkheid is op 3 oktober gelanceerd en beschermt volgens het bedrijf al meer dan twee miljoen Office 365-mailboxen.

Dat Veeam zijn mogelijkheden uitbreidt, is de laatste tijd ook terug te zien in het nieuws. Zo schreven we eind september bijvoorbeeld dat het bedrijf Microsoft Azure Stack zal ondersteunen. Hiermee wil Veeam databescherming en Availability voor Microsoft Azure, en Azure Stack als een verlenging ervan, bieden.