2min

Rubrik laat aan Techzine weten Datos IO over te nemen. Door Datos IO te kopen vergroot Rubrik zijn bereik op het gebied van missiekritieke cloudapplicaties en databases. De twee partijen werken aan hetzelfde controlepaneel voor automatisering, organisatie en beveiliging van data. Door de portfolio’s samen te brengen wil Rubrik sneller uitgroeien tot het belangrijkste cloudplatform voor organisatie van applicatiedata in datacentra en de publieke cloud.

Datos IO heeft klanten uit de Fortune 500, die de bescherming en het beheer van cloudapplicaties aan het bedrijf overlaten. Zo kunnen missiekritieke applicaties in meerdere domeinen draaien. Denk bijvoorbeeld aan Internet of Things, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, real-time analytics, e-commerce beveiliging en mobiele analytics.

Rubrik geeft aan dat Recover X, het vlaggenschip van Datos IO, een radicaal andere benadering kent van datamanagement voor cloudapplicaties die gebouwd zijn op NoSQL-databases (MongoDB, Cassandra, Couchbase, Amazon DynamoDB) en grote bestandssystemen (Cloudera, Hortonworks). Datos IO bezit 22 patenten op innovatie in applicatiebewust datamanagement voor zakelijke backup en recovery, test/dev refresh, in-place analytics en cloud mobility.

Plannen

Rubrik ziet dat de behoefte om applicaties en data te herstellen belangrijker wordt. Enterprises gaan namelijk over op NoSQL clouddatabases om hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie en AI te ondersteunen. Door Datos IO te verwelkomen moet er snellere innovatie op het gebied van managen en herstellen van de moderne applicatiestack plaatsvinden.

Tarun Thakur, medeoprichter en CEO van Datos IO, blijft aan de leiding van Datos IO. Er zal wel een nieuwe naam gaan gelden: Rubrik Datos IO. Thakur valt direct onder Rubrik-CEO Bipul Sinha, terwijl de plannen voor de rest van het personeel niet in het persbericht gecommuniceerd worden. Het is niet bekend wat er voor Datos IO betaald wordt. Rubrik haalde tot nu toe zo’n 292 miljoen dollar (236 miljoen euro) op.