Icecat neemt het platform voor videosyndicatie Autheos over. Hiermee wil het databedrijf de mogelijkheden van zijn productencatalogus en -platform uitbreiden.

Volgens beide Nederlandse partijen is de overname ingegeven doordat er veel overlappende diensten zijn. Vooral als het gaat om het streamen van commerciële productvideo’s. Concreet biedt Autheos een videosyndicatieplatform waarmee bedrijven en merken op grootschalige wijze hun productvideo’s kunnen verspreiden en onder meer via e-commerceplatforms onder de aandacht van het publiek kunnen brengen.

Tegenvallende resultaten

Daarnaast spelen ook tegenvallende resultaten van Autheos een rol. Het bedrijf zag zijn marktaandeel onlangs met maar liefst 70 procent afnemen. Het verloor belangrijke klanten als Mediamarkt, Wehkamp, Bol.com en Intertoys. Deze bedrijven zijn juist overgestapt naar het min of meer gelijkwaardige platform van Icecat, Icecat Free Vendor Central

Expansie Icecat

Icecat is leverancier van productinformatie voor webwinkels en biedt met zijn Icecat Free Vendor Central ongeveer dezelfde mogelijkheden. De overname van Autheos moet meer schaalgrootte gaan opleveren.

De leverancier van productinformatie groeit flink en werkt nu samen met grote webwinkelplatforms, zoals Alibaba, Wehkamp en Bol.com. Ook zijn Google en Amazon klant. Verder brengt Icecat een eigen cryptomunt uit, de ICURY.

De overname is naar verwachting per 1 september 2021 voltooid.