DataRobot investeert meer in machine learningtechnologie met de overname van MLOps-platform Algorithmia. De financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Met de overname van Algorithmia verstevigt DataRobot zijn activiteiten op het gebied van machine learning operations en zijn algemene Augmented Intelligence-portfolio. Het MLOps-platform helpt organisaties machine learning-modellen op een effectieve en vooral veilige manier in productie te brengen en er uiteindelijk waarde uit te halen. Hiervoor biedt de technologie sterke security, continue integratie en versnelde uitrolmogelijkheden.

De technologie combineert hiervoor de beste toepassingen van onder meer AI/MLOps en DevOps. Concreet leidt dit tot gestroomlijnde, productieve en ook herhaalbare procedures waarmee klanten hun ML-werkzaamheden kunnen organiseren. Op deze manier worden ML-modellen dan weer in productie omgezet en MLOps in de bestaande IT-operaties geïntegreerd.

Integratie in eigen technologie

DataRobot gaat de technologie van Algorithmia integreren in zijn eigen datamonitoring- en modelbeheer-functionaliteit. Hierdoor krijgen klanten een betrouwbare en kostenbesparende operationele backbone voor het (grootschalig) draaien van ieder ML-model, waaronder deep learning workloads voor Natural Language Processing (NLP) en beeldverwerkingsprocessen op CPU’s en GPU’s.