2min

Tags in dit artikel

, ,

Kaseya neemt Datto over voor 6,2 miljard dollar (5,7 miljard euro). Kaseya financiert de deal met een consortium van investeerders, waaronder eigenaar Insight Partners.

Datto specialiseert in software voor managed service providers (MSP’s). In de eerste jaren na oprichting (2007) zette databescherming de toon. In de afgelopen jaren breidde de focus uit. MSP’s gebruiken het portfolio om meerdere diensten aan mkb’ers te verlenen, van backups tot monitoring en networking.

Vandaag maakt Kaseya de overname van Datto bekend. Ook Kaseya specialiseert in software voor MSP’s, met een nadruk op monitoring, management en automatisering. Databescherming speelt een rol, maar de focus van Kaseya vergelijkt niet met Datto. Wat dat betreft levert de overname een waardevolle aanvulling op.

Kaseya en Datto

Kaseya neemt Datto over voor 6,2 miljard dollar (ongeveer 5,7 miljard euro). Het geld wordt gefinancierd door meerdere investeerders, waaronder TPG en Sixth Street. Kaseya is een dochterbedrijf van Insight Partners. Veeam werd in 2020 door de private equity-firma overgenomen.

De overname kan pas doorgaan met een akkoord van huidige aandeelhouders en relevante marktautoriteiten. Kaseya verwacht de deal voor het einde van 2022 af te ronden.

Gevolg

De precieze gevolgen van de overname zijn op dit moment onbekend. Kaseya CEO Fred Voccola maakt twee dingen duidelijk. Allereerst worden er nieuwe integraties van Datto en Kaseya ontwikkeld. Ten tweede belooft Kaseya het merk en de cultuur van Datto te behouden.

“Klanten kunnen meer geïntegreerde oplossingen verwachten”, aldus Voccola. “Daarnaast staan we (Kaseya, red.) bekend om het behoud van de merken en culturen van overgenomen bedrijven.”

“De combinatie met Kaseya brengt een breed scala aan technologieë samen”, voegt Datto CEO Tim Weller toe. “De investering (in Datto, red.) is een aanmoediging en bevestiging van het MSP-kanaal.”

Tip: Datto neemt Infocyte over, versterkt endpoint security van Datto RMM