1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Oprichter en voormalig Datto CEO Austin McChord is het oneens met de strategie van Kaseya, het nieuwe moederbedrijf van Datto. Volgens McChord gaat het beleid van Kaseya schadelijk zijn voor de hele MSP-sector.

De Datto-oprichter en oud-CEO uitte zijn ongenoegen over het beleid van Kaseya in een recente post op GitHub en LinkedIn. De oud-CEO van Datto spreekt zich uit tegen de veranderingen die Kaseya doorvoert voor het personeel. Onder meer gaat het hierbij over het reduceren van het zwangerschapsverlof van 16 weken naar drie weken, minder vakantiedagen en het afschaffen van het kantoor als locatie waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Ook zouden bepaalde ondersteuningsgroepen van medewerkers die minder binnen het bedrijf zijn vertegenwoordigd worden afgeschaft.

Oproep

Austin McChord stelt in zijn post dat Kaseya bewust de Datto-cultuur vernietigt en dat dit gevolgen kan hebben voor de hele MSP-industrie. Klanten van de MSP-leverancier zijn bang dat het unieke channel-karakter van Datto door deze tactiek verdwijnt. Dit zouden veel MSP’s betreuren. Hij roept het management van de IT-beheer- en monitoringsspecialist op met deze veranderingen te stoppen en meer naar het Datto-personeel te luisteren.

Sommige klanten vinden dat de oud-CEO van Datto niet moet zeuren. Bij overnames worden vaak zaken veranderd, waaronder arbeidsvoorwaarden voor personeel. Dit om het overnemende bedrijf nog sterker te maken.

Tip: Kaseya rondt overname van Datto af voor 5,7 miljard euro