Dataiku heeft in versie 11 van zijn data science- en AI-platform veel nieuwe functionaliteit toegevoegd. De functionaliteit moet experts én niet-technische medewerkers helpen meer waarde te halen uit hun AI-projecten.

Dataiku blijft zijn platform uitbouwen. De functionaliteit in het onlangs uitgebrachte Dataiku 11 focust op experts én niet-technische medewerkers, waaronder no-coders en citizen developers. Voor hen biedt het platform meer gebruiksvriendelijke no-code tools. Bijvoorbeeld visuele tijdsprognoses, waarmee ontwikkelaars in staat zijn voorspellingsmodellen te maken zonder te hoeven coderen.

Andere tools zijn de gecentraliseerde ‘feature store’ en nieuwe workflows om werk te delen. Dit maakt het voor teams eenvoudiger om projecten veilig te hergebruiken. Verder moeten ‘what-if’-accelerators ontwikkelaars helpen bij het bepalen van de beste route voor het optimaliseren van bedrijfsresultaten.

Ingebouwde tooling

AI-experts krijgen in versie 11 beschikking over ingebouwde tooling die de technische complexiteit vermindert en het aanmaken van aangepaste code efficiënter maakt. Ook moeten deze tools helpen bij het uitvoeren van modelexperimenten en het sourcen van hoogwaardige datasets.

Daarnaast geeft een end-to-end visueel pad voor computer vision-taken gevorderde en beginnende datawetenschappers de mogelijkheid te werken met complexe objectdetectie en beeldclassificatie. Een nieuw framework voor beelddefiniëring zorgt ervoor dat teams geen externe tools of diensten voor het labelen van gegevens hoeven te gebruiken. Zo ontstaat er een nauwe afstemming tussen materiedeskundigen, labelers en modelmakers.

AI-governance

Verder optimaliseert Dataiku 11 de AI-governance binnen bedrijven. Hiervoor zijn er nieuwe mogelijkheden doorgevoerd voor het beheer van risico’s en betrouwbaarheid. Zo geeft een centraal register voortaan inzicht in alle soorten data- en analyseprojecten. Voordat deze projecten in productie gaan moeten ze digitaal worden afgetekend. Functionaliteit voor de documentatie van datastromen en proactieve stresstests voor modellen moet nog sterkere AI-modellen opleveren.

Dataiku 11 is per direct beschikbaar.