‘Bedrijven laten veel kansen liggen door gebrekkige IT-omgeving’

‘Bedrijven laten veel kansen liggen door gebrekkige IT-omgeving’

IT-beslissers vinden dat bedrijven veel kansen laten liggen omdat hun IT-omgeving niet op orde is. Dit is één van de conclusies van een recent onderzoek van Conclusion MBS.

Uit het onderzoek van de Microsoft Dynamics 365-specialist komt naar voren dat iets meer dan een derde van de respondenten aangeeft dat hun bedrijf zakelijke kansen missen door een ontoereikende IT-omgeving. Bijna de helft vindt zelfs dat hun bedrijven waardevolle kansen laten liggen op het gebied van automatisering. Kansen die dus kunnen helpen de productiviteit en omzet te verhogen.

Weinig overzicht

De meeste respondenten geven aan dat hun bedrijf wel over een digitale strategie beschikt, maar slechts iets meer dan de helft is tevreden over de professionaliteit van deze strategie. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat er vooral nog een gebrek aan overzicht heerst binnen hun bedrijven. Door de wirwar aan applicaties en data is het vaak moeilijk te achterhalen waar benodigde informatie zich bevindt.

Daarnaast vindt iets minder dan de helft van de respondenten het makkelijk om binnen hun bedrijven data om te zetten in waardevolle zakelijke inzichten. Uit de antwoorden komt naar voren dat meer dan de helft van de ondervraagde IT-beslissers vindt dat hun bedrijven op het gebied van digitale transformatie nog veel stappen moeten maken, zo geven de onderzoekers aan.

Conclusion MBS

In een reactie op de onderzoeksresultaten stelt Conclusion MBS dat een digitale transitie meer is dan het implementeren van een systeem. Digitale transformatie stelt bedrijven in staat zakelijke vraagstukken op te lossen, klantgerichter te werken, processen te stroomlijnen en medewerkers beter te laten samenwerken. Een betere integratie tussen IT en de zakelijke omgeving is volgens de specialist hiervoor onontbeerlijk.

Tip: ‘Security-industrie is goed in geld verdienen, maar beveiligt klanten niet’