Qlik introduceert Cloud Data Integration, breidt uit naar IPaaS

Qlik introduceert Cloud Data Integration, breidt uit naar IPaaS

Qlik introduceert Cloud Data Integration, een Integration Platform as a Service voor real-time toegang tot data.

Cloud Data Integration helpt gebruikers bij het ontwikkelen van real-time data-integraties met diverse systemen, waaronder relationele databases, SAP-oplossingen, mainframes en SaaS-apps met data repositories als Snowflake Data Cloud, Azure Synapse, Google Big Query en Databricks.

Het platform biedt de software van Qlik real-time toegang tot gegevens uit de bovengenoemde bronnen, waardoor de analyse-oplossingen van de organisatie meer inzichten kunnen bieden.

Qlik Cloud Data Integration

Om iedereen binnen een bedrijf de mogelijkheid te geven om te werken op basis van data helpt Qlik Cloud Data Integration bij het ontwikkelen van real-time verbindingen tussen databronnen, doelen en bestemmingen. Met de aankondiging breidt Qlik uit van business intelligence-leverancier naar integrator.

De organisatie wil de oplossing verkopen aan bestaande klanten die analytics-oplossingen gebruiken in combinatie met traditionele dataverzamelingsmethoden. Daarnaast is de release interessant voor datamanagementbedrijven die hun platform uit willen breiden met een analytics-oplossing van Qlik.

“Het verbeteren van de mobiliteit en transformatie van data tussen bronnen en systemen is in de hele onderneming belangrijk”, aldus CPO James Fisher.

Big Squid en NodeGraph

Qlik Cloud Data Integration combineert functies van Big Squid en NodeGraph, twee organisaties die door Qlik werden overgenomen. Big Squid ontwikkelt no-code technologie terwijl NodeGraph in metadatabeheer specialiseert. De aankondiging kan de belangstelling voor de beursgang van Qlik vergroten. De organisatie maakte het plan in januari bekend.