SUSE-onderzoek: ‘Data-integriteit is cruciale factor in cloudadoptie’

SUSE-onderzoek: ‘Data-integriteit is cruciale factor in cloudadoptie’

Cloudadoptie wordt tegengehouden door falende of onvoldoende beveiligingsoplossingen voor data in de cloud. Het onderzoek van SUSE stelt daarom dat data-integriteit een cruciale rol speelt in het promoten van cloudadoptie.

Voor 88 procent van de bedrijven in Europa en Amerika is het klare koek: als data gegarandeerd veilig zou zijn in de cloud, zouden zij meer workloads naar de cloud verplaatsen. Dat is de belangrijkste bevinding uit het cloudbeveiligingsrapport van SUSE.

Het rapport ‘Securing the Cloud‘ verzamelt antwoorden van 501 respondenten. De deelnemende profielen zijn divers en lopen van leidinggevenden tot IT’ers.

Verder geeft het rapport inzicht in beveilingsproblemen bij Europese en Amerikaanse organisaties. Hier vermelden we wel bij dat SUSE het gebied Europa minimaliseerde tot Duitse en Engelse bedrijven. Europese organisaties hadden het voorbije jaar te maken met drie beveiligingsincidenten in hun cloudomgeving. Dat is minder dan het gemiddelde van vier incidenten, dat omhoog wordt getrokken door het aantal incidenten bij Amerikaanse organisaties.

Beveiliging gegevensopslag topprioriteit

In het komende jaar schenken organisaties het meeste aandacht aan de beveiliging van gegevensopslag in de cloud (31%). Daarnaast makenze werk van het voorkomen van runtime-aanvallen, het in orde brengen van een beveiligingsbeleid, Identity Federation en automatisering (29%).

In termen van financiering kaapt cloudnative-beveiliging het grootste deel van het budget weg, bij ongeveer een derde van de bedrijven. Europese bedrijven zullen het komende jaar ook een herevaluatie plannen van de manier waaarop zij code testen voor bugs (40% tegenover 15% in de VS).

Lees ook: SAP en Google Cloud pakken samen data-uitdagingen aan