AWS Entity Resolution voegt gerelateerde documenten samen door AI

AWS Entity Resolution voegt gerelateerde documenten samen door AI

Entity Resolution van AWS is een nieuwe oplossing om documenten die handelen over hetzelfde onderwerp, samen te plaatsen. De dienst is onmiddellijk algemeen beschikbaar.

AWS maakt databeheer eenvoudiger met de nieuwe oplossing Entity Resolution. Gebruikers kunnen ermee aan de slag om gerelateerde documenten in enkele muisklikken bij elkaar te krijgen in één dataset. De dataset kan bestaan uit inhoud van meerdere documenten die verspreid staan op verschillende systemen of applicaties.

Automatische dienst door AI

De dienst is te bedienen via vooraf ingestelde sets die gerelateerde documenten herkennen door middel van AI. Gebruikers kunnen daarnaast eigen workflows samenstellen.

AWS Entity Resolution kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. Zo is het mogelijk om klantenprofielen op te stellen, gepersonaliseerde ervaringen te leveren, productcodes te koppelen en data op te schonen door dubbele bestanden op te sporen en te verwijderen.

Volgens het bedrijf heeft een groeiende groep industrieën nood aan een dergelijke oplossing. “Adverteerders moeten bijvoorbeeld recente consumenteninteracties, zoals klikken, verlaten winkelwagentjes en aankopen, koppelen om winkelpatronen in verschillende applicaties beter te begrijpen en relevantere marketingcampagnes te leveren. Retailers willen productvoorraadeenheden (SKU’s), universele productcodes (UPC’s) en fabrikantencodes matchen om kooppatronen beter te voorspellen en de efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren.”

AWS Entity Resolution is onmiddellijk beschikbaar in de volgende Europese regio’s: Frankfurt, Ierland en Londen.

Lees ook: AWS introduceert Glue Data Quality voor datakwaliteit