Lenovo breidt productaanbod voor datacenter fors uit

Lenovo is op dit moment de grootste pc-fabrikant ter wereld maar de ambitie van het bedrijf reikt nog veel verder. Zo proberen ze ook een grote rol van betekenis te spelen op de smartphonemarkt en nu gaan ze ook gas geven op de datacentermarkt. Het bedrijf introduceert een lading nieuwe storage, netwerk en serverproducten.

Lenovo ziet de datacentermarkt waar jaarlijks 87 miljard dollar in omgaat als één van de markten waarin het graag wil groeien. Grote concurrenten in deze markten zijn natuurlijk partijen als Cisco, Dell, HP en Supermicro. Lenovo doet dit op een geheel eigen manier en de eerste is het drastisch uitbreiden van het productaanbod.

Storage

Zo introduceert Lenovo een nieuwe software defined appliance programma met de naam StorSelect. StorSelect is een open ecosysteem waarop het bedrijf wil samenwerken met andere software-ontwikkelaars om hun storage-oplossingen goed te laten samenwerken met hardware van Lenovo. De eerste partners voor dit platform zijn Cloudian en Nexenta Systems.

Zij zullen hun software geschikt gaan maken voor de nieuwe Lenovo Storage DX8200N en DX8200C appliances die gebouwd zijn op Lenovo’s x86-serverplatform.

Daarnaast introduceert Lenovo ook nog nieuwe uitbreidingen voor de V-serie 12GB SAN’s. De nieuwe V3700 V2 en V5030 appliances krijgen nieuwe features waaronder encryptie en virtualisatie.

Netwerken

Ook breidt Lenovo zijn netwerkactiviteiten verder uit met om te beginnen een nieuw cloud netwerkbesturingssysteem met de naam Lenovo Cloud NOS. Het idee achter dit nieuwe platform is dat het netwerk beter beheerbaar en schaalbaar wordt. Verder krijgt het besturingssysteem ondersteuning voor API’s zodat andere software er op in kan spelen.

Lenovo breidt ook de samenwerking uit met Juniper. Lenovo verkoopt de producten van Juniper direct zelf als reseller. De Juniper EX2200 Gigabit Power over Ethernet en EX4550 10GbaseT switches worden nu door Lenovo verkoopt. Voor datacenters gaat Lenovo ook de QFX10002-72Q aanbieden.

Servers

Tot slot voegt Lenovo ook wat producten toe aan het serveraanbod. Zo komen er servers die belast kunnen worden met kritieke applicaties welke voorzien zijn van Intel’s nieuwe Xeon E7-4800 en E7-8800 v4 processoren. Daarnaast komen er twee nieuwe appliances, de HX100 voor een externe kantoorlocatie en de HX2000 series voor kleine en middelgrote bedrijven.

Bron:ZDNet