2min

Lenovo komt met nieuwe servers, opslagsystemen en hyper-converged infrastructure appliances binnen het Thinksystem-portfolio.

Het 30-jarig jubileum van ThinkSystem was voor Lenovo aanleiding zijn portfolio flink uit te breiden. Het gaat om nieuwe V3 server- en storagetoepassingen, het ThinkEdge edge-portfolio en HCI-appliances in het ThinkAgile-portfolio.

De nieuwe server- en storagetoepassingen moeten vooral meer prestaties bieden. Bijvoorbeeld voor het draaien van hoogwaardige financiële applicaties of taken voor AI en machine learning.

Onder de motorkap

De systemen komen in verschillende smaken als het gaat om processors. Sommige nieuwe systemen zijn voorzien van de Intel Sapphire Rapids serverprocessors, andere zijn op Arm-processors of AMD-processors gebaseerd. De systemen met AMD processors worden voorzien van EPYC Genoa-processors. Deze processors gaan waarschijnlijk 96 cores bevatten.

Ook worden de systemen voorzien van AMD Instinct- of Nvidia GPU’s. Daarnaast beschikken zij over de Nvidia AI Enterprise-software. Voor koeling zijn servers en storagetoepassingen voorzien van de watergekoelde Neptune-technologie van Lenovo. Deze technologie moet helpen de energieconsumptie voor koeling terug te dringen.

Op softwaregebied krijgen alle systemen standaard een pakket aan oplossingen mee, onder meer voor security. Denk hierbij aan de ThinkShield Security-suite van securitytools. Deze suite is uitgebreid met nieuwe functionaliteit, zoals Modular Root of Trust. De tool helpt bedrijven met het makkelijker ontdekken van pogingen in te breken op hun datacentersystemen.

Beheer via XClarity One

Vanzelfsprekend moeten bedrijven in staat zijn nieuwe Lenovo-systemen in hun datacenters te beheren. Hiervoor introduceert de techgigant een cloudgebaseerde dienst, XClarity One. Deze dienst stelt beheerders in staat vanuit een cloudomgeving de prestaties van hun server- en storagepark en het gebruik van deze systemen in de gaten te houden. Hiervoor combineert de cloudgebaseerde dienst de TruScale IaaS-dienst van de techgigant met de eigen Smarter Support-dienst in een enkele gebruikersportal.

Naast het in de gaten houden van de prestaties en het gebruik van de systemen, zorgt de nieuwe cloudgebaseerde beheerdienst voor het versimpelen van IT-orkestratie, uitroltrajecten, automatisering, meten en ondersteuningstaken vanaf edge-omgevingen tot aan cloudomgevingen.

Overige toepassingen

Andere nieuwe onderdelen van het uitgebreide server- en storageportfolio zijn verbeterde mogelijkheden voor edge-automatisering. Hiervoor is nu Lenovo Open Cloud Automation (LOC-a) version 2.5 gepresenteerd. De dienst maakt het mogelijk ThinkEdge AI-servers op een site veilig te authenticeren en te activeren via een (mobiele) telefoon. Hierdoor is een compleet edge-systeem binnen enkele minuten up-and-running.

Voor het makkelijker kunnen uitbreiden van bestaande bronnen voor verdere groei, is nu ook de nieuwe TruScale for HPC XtraRack-toepassing geïntroduceerd. Dit is een flexibele on-premises toepassing die kan helpen bij het maximaliseren van HPC clusterbronnen en gecontroleerde gedeelde toegang. Dit moet snellere zakelijke inzichten opleveren via bronnen die as-a-service worden geleverd.

Partners

Het nieuwe Lenovo-portfolio, vooral het V3 ThinkAgile HCI-portfolio, richt zich ook op samenwerkingen met het partner-ecosysteem. Vooral met Microsoft, Nutanix en VMware. Zo komt Microsoft met een drietal nieuwe oplossingen voor zijn Lenovo Microsoft Azure-portfolio;  SQL for AI and Machine Learning (ML) Insights, Backup and Recovery en Azure Virtual Desktop.