1 min

Apple zou zijn gestopt met de ontwikkeling van nieuwe netwerkproducten in de AirPort-serie. Van Apple hoeven we naar verluidt geen nieuwe netwerkproducten meer te verwachten. Het team achter de producten is opgeheven en de werknemers zijn verdeeld over andere divisies.

Apple heeft zelf nog niet bevestigd dat de Airport-divisie is ontmanteld, maar Bloomberg stelt op basis van meerdere anonieme bronnen dat het doek is gevallen voor deze divisie. Apple zou zich meer willen richten op producten waarmee het een hogere omzet kan halen. De markt voor netwerkproducten is zeer concurrerend en de technologische ontwikkeling gaat de laatste jaren erg snel.

Google is sinds enige tijd ook actief op de routermarkt, maar kiest er ook express voor om niet zelf de hardware te ontwikkelen, maar deze gaan in combinatie met een bestaande netwerkpartij te ontwikkelen. Google is daarbij alleen verantwoordelijk voor de software. Als het ware hetzelfde als met de Nexus-smartphones.

Voor Apple is het duidelijk, er valt geen eer meer te halen met deze divisie, dus tijd om ermee te stoppen. Op dit moment kunnen mensen nog een AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time aanschaffen, waarschijnlijk moet je snel zijn, want Apple gaat de producten waarschijnlijk op korte termijn uit de handel halen.

Sinds 2013 zijn er overigens al geen nieuwe Airport-producten meer geïntroduceerd.