2min

Apple heeft op zijn website officieel de problemen bevestigd met sommige accu’s van iPhone 6s-modellen, het zou te maken hebben met de blootstelling van een accu-onderdeel aan lucht. Hierdoor loopt de capaciteit van de accu’s sneller terug dan eigenlijk hoort. In eerste instantie ging het om een beperkt aantal exemplaren die in september en oktober van 2015 zijn geproduceerd, maar inmiddels zijn er ook klachten over modellen die in andere maanden zijn geproduceerd en dat is voor Apple reden om het onderzoek verder uit te breiden.

Het is een opmerkelijke reden voor de problemen, blootstelling aan lucht zorgt ervoor dat de accu’s sneller leeglopen dan de bedoeling is. Hierdoor hebben sommige iPhone 6s-gebruikers te kampen met een toestel met een extreem korte accuduur. Apple heeft al onderzoek gedaan, maar acht het nu nodig om dat onderzoek verder uit te breiden om te achterhalen hoe groot het probleem precies is.

Gebruikers met een iPhone 6s die last hebben van accuproblemen kunnen bij een Apple Store gratis hun accu laten vervangen. Gebruikers met een andere iPhone die last hebben van een hele korte accuduur hebben mogelijk iOS 10.1.1 geïnstalleerd, over deze iOS-versie doen ook de nodige klachten de ronde, dat die zou zorgen voor een extreem korte accuduur, hier heeft Apple tot op heden niets over bekendgemaakt. Het wachten is waarschijnlijk op iOS 10.2 of 10.1.2, waarmee de accuproblemen weer ineens verdwenen zullen zijn.

Het lijkt er in elk geval wel op dat dit het jaar van de accu gaat worden, eerst had Samsung de nodige accuproblemen en nu is het de beurt aan Apple.