2min Devices

iOS 10.1.1 trekt accu van menig iPhone razendsnel leeg

Apple heeft een flinke fout gemaakt in de laatste iOS update, de accuduur van menig iPhone is meer dan gehalveerd. Het klachtentopic op het supportforum van Apple groeit ongeveer net zo snel als de gemiddelde accu leeg loopt. Gebruikers klagen in sommige gevallen over een accuduur van slechts 20 minuten.

Apple lijkt een flinke blunder gemaakt te hebben in de laatste iOS-update, iets zorgt ervoor dat de accu razendsnel leegloopt. Gebruikers laten weten dat; “ze hun accupercentage te kunnen zien teruglopen bij het lezen van een tekst”. Ook stellen sommige gebruikers dat hun iPhone zichzelf uitschakelt als er nog 30 procent acculading beschikbaar is. Of dat de iPhone aangeeft volledig te zijn opgeladen, maar direct na het ontkoppelen van de lader nog maar 45 procent over te hebben.

Allemaal klachten die effect hebben op de accuduur, maar een echte lijn zit er nog niet in. Wat wel duidelijk is, is dat Apple op zeer korte termijn met iOS 10.1.2 moet komen om het probleem op te lossen, want het is nu vrijwel onmogelijk om het einde van de dag te halen.

Normaal gesproken zeggen we altijd dat het verstandig is om snel te updaten als er nieuwe software beschikbaar is, in dit geval is het aan te raden even te wachten tot iOS 10.1.2 beschikbaar komt. Dat zal waarschijnlijk deze week nog wel gaan gebeuren. Apple zelf heeft overigens nog niet gereageerd op de klachten, maar dat is op zich niet vreemd, Apple reageert meestal pas als ze een oorzaak en een oplossing voor handen hebben.