1 min

Apple heeft tegenover The New York Times bevestigd dat door een productieprobleem sommige iPhone 5S-gebruikers problemen ondervinden met de batterij van de telefoon. Het bedrijf heeft ook aangekondigd iPhone 5S-toestellen die met het probleem kampen te vervangen.

Bij de lancering van een nieuw product komt het nog wel eens voor dat er problemen zijn met het product. Apple heeft tegenover The New York Times aangegeven dat dit ook het geval kan zijn bij de iPhone 5S (review). Het bedrijf meldt dat sommige iPhones slechte batterijprestaties bieden.

"We hebben recentelijk een productieprobleem ontdekt dat voor komt bij een gelimiteerd aantal iPhone 5S-toestellen en ervoor zorgt dat de batterij er langer over doet om op te laden, of dat de batterij korter meegaat," aldus Apple woordvoerder Teresa Brewer. "We nemen contact op met klanten met getroffen toestellen en zullen hen een vervangend toestel geven."

De problemen met de batterijduur van de iPhone 5S worden niet veroorzaakt door een probleem in de batterij, maar een probleem met het gehele toestel. Dit zorgt ervoor dat de batterij niet simpelweg vervangen kan worden en dat Apple het hele toestel zal omruilen.

Apple heeft niet bekendgemaakt om hoeveel toestellen het gaat, de verklaring suggereert dat het om enkele duizenden toestellen gaat. In het eerste weekend dat de nieuwe iPhones beschikbaar waren heeft Apple er al 9 miljoen weten te verkopen. Het is niet bekend of toestellen die in België en Nederland zijn verkocht ook met de problemen kampen.