2min

Samsung heeft de strategie vastgesteld voor Samsung Mobile voor het aankomende jaar. Het bedrijf zal het onderzoek rond de Galaxy Note 7 aan het begin van het jaar presenteren, om vervolgens pas in april de Galaxy S8 te presenteren op een eigen evenement in New York.

Vanuit Korea is het bericht opgedoken dat Samsung afgelopen week een grote vergadering heeft gehouden in zijn hoofdkantoor in Samsung City, iets ten zuiden van Seoul. Daar zou het bedrijf de strategie hebben besproken, hoe het de Galaxy S8 gaat lanceren, wanneer het de onderzoeksresultaten rond het Galaxy Note 7-debacle naar buiten brengt en hoe het zijn bedrjifsimago kan beschermen.

Samsung werkt samen met allerlei internationale PR-bedrijven om dit hele proces zo goed mogelijk af te stemmen. Wat nu naar buiten is gekomen is dat Samsung begin januari met de onderzoeksresultaten naar buiten gaat komen. Het bedrijf zou inmiddels de oorzaak van de problemen hebben gevonden en dit ook hebben kunnen reproduceren in hun eigen laboratoria. Volgens externe partijen zijn de batterijen te dun gemaakt, waardoor de isolatie tussen de geladen delen onvoldoende waren en er kortsluiting kon ontstaan als het toestel of de accu warm werden.

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd de afgelopen jaren steeds het nieuwe vlaggenschip gepresenteerd, Samsung zou er nu voor kiezen om hier niet de Galaxy S8 te presenteren, of het wel iets gaat presenteren tijdens dit evenement is onduidelijk. Het bedrijf zal vervolgens pas in april met zijn nieuwe vlaggenschip komen, het toestel zal in New York worden gepresenteerd tijdens een eigen evenement, waarschijnlijk is het toestel daarna ook snel beschikbaar.

Samsung bereidt zich voor op zijn meest strategische jaar voor Samsung Mobile, waarbij schade beperken en het groots aankondigen van een nieuwe smartphone gecombineerd moeten worden. Samsung zelf weigert de berichtgeving te bevestigen, Techzine zal in elk geval in Barcelona aanwezig zijn, mocht Samsung toch besluiten iets te presenteren eind februari.