2min

Lange tijd was het verhaal dat Samsung zijn Galaxy S8, de grote nieuwe smartphone die het Zuid-Koreaanse bedrijf in de planning heeft staan, tijdens het Mobile World Congress in februari presenteert. Maar dat lijkt nu niet meer op te gaan; het verhaal gaat nu dat Samsung zijn nieuwe toestel pas in april lanceert.

Dit stelt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. “Samsung bekijkt nu de mogelijkheid om de aankondiging van de Galaxy S8 uit te stellen tot na het Mobiel World Congress eind februari volgend jaar. […] De onthulling zou zo laat als april kunnen komen.” Daarmee breekt Samsung mogelijk met een traditie van de afgelopen drie jaar.

Samsung presenteerde zijn Galaxy S-toestellen de afgelopen jaren namelijk steevast tijdens het congres. De precieze reden achter het uitstel is niet zeker, al stelt de WSJ dat Samsung er hoe dan ook voor wil zorgen dat het toestel een succes is.

Een van de belangrijkste manieren waarop Samsung dat wil bereiken, is door het ontwerp te veranderen. Aan de voorkant van het toestel zou wellicht een knop worden toegevoegd voor de nieuwe virtuele assistent Viv, waarvan gisteren nog gezegd werd, dat die zeker aan de Galaxy S8 toegevoegd zou worden.

Dat Samsung extra tijd neemt, past ook bij het feit dat het bedrijf de lancering van de Galaxy Note 7 overhaast zou hebben, waardoor een kleine doch kritische ontwerpfout er doorheen kon glippen. De extra tijd die het neemt, laat tegenover de consument in elk geval zien dat Samsung zijn les geleerd heeft.