‘Ontwikkeling Samsung Galaxy S8 stilgelegd wegens problemen Note 7’

Nu Samsung na alle problemen met de Galaxy Note 7-smartphone besloten heeft het apparaat van de markt te halen, richten velen zich op het volgende vlaggenschipmodel: de Galaxy S8. Volgens een nieuw gerucht heeft Samsung besloten de ontwikkeling van dat toestel tijdelijk stil te leggen.

Dit schrijft de Wall Street Journal in een uitgebreide analyse van de problemen waar Samsung mee te kampen heeft. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou eerst onderzoek doen naar de oorsprong van de problemen van de Note 7, en dan pas verder willen met de ontwikkeling van de Galaxy S8.

Uit onderzoek is tot nu toe gebleken dat de apparaten die uiteindelijk vlam gevat hebben, te maken hadden met een kapotte accu. Naar het schijnt was de ruimte die Samsung ingebouwd had voor de accu’s net iets te klein, en zette de accu bij de kapotte smartphones enigszins uit, waardoor er kortsluiting kon ontstaan.

Deze conclusies zijn echter tijdelijk en Samsung is volgens de Wall Street Journal nog bezig met onderzoek. “Leidinggevenden binnen Samsung hebben de ontwikkeling van de Galaxy S8 met twee weken uitgesteld, zodat technici precies kunnen uitzoeken waarom de Note 7 oververhit kon raken,” meldt een anonieme bron van de krant binnen het ontwikkelingsteam van de Galaxy S8.

Op dit moment voert Samsung dus uitgebreid onderzoek uit naar de problemen van de Note 7. De verwachting is dat het snel met conclusies komt, want tegelijk zien diverse overheidsinstanties ook streng toe op wat Samsung op dit moment aan het doen is.

Investeerders kijken ondertussen verder met argusogen naar de ontwikkelingen. Het consumentenvertrouwen in Samsung zal door de problemen flink zijn afgenomen en dat zal zijn weerslag mogelijk hebben op de verkoopcijfers van de Galaxy S8. De verwachting is dat Samsung dat toestel in februari presenteert, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Of het tijdelijke uitstel daar invloed op heeft is nog niet bekend.