MMD heeft een nieuwe Philips-monitor gepresenteerd voor de zakelijke markt, het gaat om de extreem dunne Philips 245C7QJSB. Het scherm heeft een formaat van 24 inch en is volgens het bedrijf, het dunste scherm ooit. De schermresolutie is 1920 x 1080 pixels en beschikt over een aspectratio van 16:9.

De nieuwe zakelijke Philips-monitor moet het hebben van twee zaken, zijn prachtige ontwerp gecombineerd met een scherpe prijs, waardoor deze monitor veel bedrijven zal aanspreken. Met een adviesprijs van 219 euro is de monitor zeker niet duur, maar je hebt wel echt iets moois op je bureau staan.

Als we kijken naar de specificaties van de monitor dan zien we dat ook deels terug. Het is allemaal niet zo spectaculair als de trends in deze markt.  De trend is een zo groot mogelijk scherm van 32, 24, 38 of zelfs 40 inch. MMD houdt met deze monitor vast aan het gebruikelijke 24 inch, gecombineerd met een Full HD-resolutie en dus geen QHD of 4K. Het bedrijf heeft wel gekozen voor een IPS-paneel met W-LED backlight. Wat we dan wel jammer vinden is dat het paneel slechts 8bit kleuren ondersteund en geen 10bit, hierdoor is het aantal kleuren gelimiteerd tot 16,7 miljoen.

Wel meldt MMD dat er ondersteuning is voor Philips Ultra Wide Color Technology, niet te verwarren met Ultra Wide-monitoren met een aspectratio van 21:9. Hierdoor zou het kleurenspectrum breder zijn en kunnen de kleuren beter worden weergegeven. De maximale helderheid van dit scherm is 250cd/m2, wat een redelijke standaard score is in dit segment. Qua aansluitingen beschikt deze monitor over een analoge VGA-aansluiting, DisplayPort 1.2 en HDMI. Verder is er nog een audio-uitgang,

Zoals vermeldt is dit op papier een prima zakelijke monitor voor het gemiddelde kantoor, daarnaast zien de monitoren er qua design erg mooi uit, wat in sommige bedrijven erg belangrijk is.