2min

Tags in dit artikel

, , ,

HP laat in een persbericht weten over de afronding van de overname van Samsung Electronics’ printer business. Het bedrijf betaalt zo’n 1,05 miljard dollar voor het onderdeel, wat omgerekend neerkomt op 904 miljoen euro. Met de acquisitie wil HP de markt voor A3-kopieerapparaten van 55 miljard dollar een boost geven.

Dat gebeurt met multifunctionele printers die simpel te gebruik zijn, terwijl ze dezelfde hoge prestaties hebben als kopieerapparaten. Dion Weisler, CEO van HP, geeft aan dat de bedrijven samen beschikken over meer dan 30 jaar printleiderschap. Dit zal volgens Weisler helpen bij het versnellen van de strategie, bieden van nieuwe marktkansen en leveren van unieke en innovatie printoplossingen voor klanten en partners.

Resultaten van overname

De overname werd in september 2016 bekendgemaakt. Door de overname krijgt HP ook toegang tot meer dan 6500 print-patenten van Samsung en bijna 1300 onderzoekers en engineers met expertise in onder andere laser-technologie. Anderzijds zal Samsung vanwege de deal een investering doen in HP van 100 miljoen dollar tot 300 miljoen dollar. Tijdens de gesprekken met investeerders over het vierde kwartaal zal HP meer in detail treden over de financiële cijfers.

In het persbericht schrijft het bedrijf dat het portfolio, waaronder volgende generatie PageWide-technologieën vallen, kansen biedt om gemanagede print- en documentdiensten te laten groeien. Klanten krijgen er meer keuze, betrouwbaarheid en uptime bij, terwijl er ook lagere cost of ownership en meer betaalbare kleuren te zien zijn. Anderzijds moeten beveiligingsopties voor erg veilige printers zorgen.

3D-printen

Printen op papier is overigens niet het enige waar HP naar kijkt. Eerder liet Weisler aan CNBC weten dat het bedrijf een doel heeft om de fabricagemarkt van 12 miljard biljoen te verstoren met zijn 3D-printprojecten. Samenwerkingen met onder meer Nike, BMW en Johnson & Johnson zorgen ervoor dat er 3D-printprocessen voor verschillende industrieën en producten kunnen worden getest.