2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HP heeft een akkoord bereikt voor de overname van Apogee. Het bedrijf betaalt 444 miljoen dollar voor de leverancier van kantoorbenodigdheden, wat neerkomt op zo’n 380 miljoen euro. Met deze acquisitie wil HP terrein winnen binnen de printmarkt.

Binnen HP is er het streven om de A3-kopieermarkt ter waarde van 55 miljard dollar te verstoren en voort te bouwen op zijn eigen printstrategie. Die strategie bestaat uit het versterken van het A3- en A4-productportfolio, het maken van onderscheidende oplossingen en tools voor uitbreiding van de Managed Print Services en investeren in de directe en indirecte go-to-market-mogelijkheden.

HP ziet de overname als een mogelijkheid om gebruik te maken van contractuele sales, de richting die binnen de markt te zien is. Het wordt namelijk steeds belangrijk om een complete service te bieden. Met Apogee vindt HP een partij die met langdurige contracten de levering en verkoop van hardware en services regelt, waaronder printbenodigdheden en andere gerelateerde producten.

Vervolgstappen

Naar verwachting wordt de deal tegen het eind van 2018 afgerond, in afwachting van goedkeuring van regelgevers en andere voorwaarden. Daarna zal Apogee dienen als een onafhankelijk dochteronderneming van HP, met een raad van bestuur bestaande uit HP- en Apogee-bestuurders. Het is de bedoeling dat Apogee dezelfde commerciële relatie met HP heeft als met andere premium partners.

Eerdere grote overname

HP toont al enige tijd aan nog genoeg potentie in print te zien. Zo werd eind vorig jaar Samsung Electronics’ printer buisness overgenomen voor 1,05 miljard dollar. Door de ervaring van beide partijen te combineren ontstaan er nieuwe marktkansen en innovatieve printoplossingen voor klanten en partners, zo stelde het bedrijf destijds.