2min

Tags in dit artikel

, ,

BenQ laat weten met de EX3501R te komen, een 35-inch model met een curved display. Met een WQHD-resolutie van 3440 x 1440 in 21:9-formaat wil het bedrijf een monitor leveren die geschikt is voor goede entertainmentervaring.

Het gebogen scherm met een welvingsradius van 1800R moet voor beter zicht op het display zorgen. De welving werd daarbij aangepast aan de welving van het menselijke oog. Het TFT-scherm beschikt over VA-LED-paneltechnologie. BenQ geeft aan dat de monitor is uitgerust met HDR10- en FreeSync-technologie van AMD.

Gaming en video’s kijken

Films en video’s zullen zo weergegeven worden met een breder kleurenspectrum, om natuurlijker en levensechter over te komen. De dekking van de sRGB-kleurruimte zou 100 procent zijn. Met BenQ Brightness Intelligence Plus wordt de maximale luminantie verhoogd, terwijl heldere delen van het beeld aanpassen en er voor vloeiende gradaties gezorgd wordt.

De Ex3501R moet zo overbelichting voorkomen en donkere delen van het beeld helder en in hoog contrast weergeven. De gangbare videoformaten 24p, 25p en 30p worden ondersteund. Door de FreeSync van AMD en beeldherhalingsfrequentie van 100 Hz is de monitor geschikt voor gaming.

Voor de EX3501R maakt BenQ gebruik van de usb type-C architectuur, waarbij één kabel nodig is voor dataoverdracht en 2K-video-overdracht. Verder beschikt de monitor over meerdere HDMI-, DisplayPort- en USB 3.0-aansluitingen en een aansluiting voor koptelefoon.

Gebruiksgemak

De monitor kent een afmeting van 88,9 centimeter en belooft eenvoudig in hoogte verstelbaar te zijn. Daarbij kan de kantelhoek worden ingesteld, zodat hij zonder problemen aan te passen is aan de zithouding. Door Flickerfree- en Low Blue Light-technologie moet de gebruiker geen last ondervinden bij het kijken naar het scherm.

Tot slot laat BenQ nog weten dat het smalle frame van de EX3501R ervoor zorgt dat het scherm geschikt is voor gebruik in combinatie met andere monitoren, zodat het gezichtsveld gevuld wordt voor optimaal entertainment. De monitor is per direct verkrijgbaar voor 879 euro.