Sennheiser meldt over de lancering van vier nieuwe Century Mobile-varianten. Ze zijn bedoeld om meer flexibiliteit en mobiliteit te brengen naar gebruikers van de Century-serie headset. Het bedrijf geeft aan dat de uitvoeringen gemaakt zijn voor de moderne werknemers van contactcentra en kantoormedewerkers.

De vier nieuwe headsets dragen respectievelijk de naam SC 635 USB, SC 635, SC 665 USB en SC 665. Bij de eerste twee modellen gaat het om enkelzijdige headsets, terwijl de andere varianten dubbelzijdig zijn. Wat betreft de USB-uitvoeringen wordt interoperabiliteit met alle belangrijke unified communications- en softphone-oplossingen beloofd, zoals Skype for Business. De andere modellen zijn er voor gebruikers die voorkeur geven aan verbinding via 3,5mm jack.

Sennheiser schrijft dat de apparaten beschikken over grote oorschelpen van kunstleer voor draagcomfort, waarbij gelijke tred gehouden kan worden met de drukste kantooromgeving en intensief gebruik. Dit mede door roestvrijstalen scharnieren, geborstelde aluminiumframes en stevige kabels. De draaibare oorschelpen en een opbergzakje beloven comfortabel transport.

De Sennheiser Voice Clarity-technologie en geluidsonderdrukkunde microfoon moeten voor een nauwkeurige, heldere en natuurlijke communicatie-ervaring zorgen. Zo wordt achtergrondgeluid gereduceerd om de verstaanbaarheid te optimaliseren in de omgevingen van drukke contactcentra en kantoren. Daarnaast levert de ActiveGard-technologie akoestische schokbescherming.

Unified communications

Gesprekken kunnen beheerd worden via de intuïtieve in-line call control, waarmee gesprekken te beantwoorden of beëindigen zijn of in de mute-stand te zetten wanneer via usb verbonden. Wanneer een gebruiker met een mobiel apparaat verbonden is, kan hij met de in-line mini call control gesprekken beantwoorden en beëindigen.

Werknemers van contactcentra en kantoormedewerkers die behoefte hebben om met verschillende apparaten verbinding te maken zoals pc’s, smartphones of tablets, moeten van de headsets profiteren. Met Century Mobile kan de gebruiker unified communications oproepen, ongeacht waar hij werkt.

De producten zijn dus per direct beschikbaar, al noemt Sennheiser geen prijzen. Ook een simpele zoekopdracht levert geen resultaten op.