1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Midbar Technologies, een bedrijf dat de beveiliging verzorgt van muziek cd’s voor onder meer BM Gen Warner, zegt dat er al zo’n 30miljoen exemplaren van beveiligde muziek cd’s op de markt zijn. 10 miljoen hiervan zouden in Japan zijn verspreid en een groot aantal in Europa.

De muziek industrie wil door het beveiligen van muziek cd’s het ruilen van illegale muziekbestanden tegen gaan. Zowat elke firma heeft een andere technologie ontwikkeld dat probeert te bekomen dat kopieren onmogelijk word, of dat de kopie onbeluisterbaar is.

Zo bestaat er een beveiligingsmethode die als nevenwerking heeft dat de cd onbespeelbaar is in Cd-rom spelers. Toch is dit ook geen waterdichte oplossing, onderzoek heeft dan ook uitgewezen dat deze beveiliging te verschalken is.

Het beveiligen van cd’s lijkt in elk geval aan een opmars bezig. Iets meer dan een jaar geleden waren er nog maar een miljoen muziek-cd’s op de markt die door Midbar waren beveiligd, maar in februari was dat aantal al gestegen tot 10 miljoen. Zes maanden later wordt de kaap van dertig miljoen overschreden, geholpen door een forse doorbraak voor CDS(Cactus Data Shield) in Japan, de tweede grootste muziekmarkt ter wereld. Daar zouden al tien miljoen beveiligde cd’s in de winkels liggen.