1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Microsoft Office XP ook de Nederlandse versie van het tweede service pack (SP-2) downloaden van de website van Microsoft. De Engelstalige versie was al eerder beschikbaar. Office XP SP-2 is een verzameling van de nieuwste updates voor Office XP die zijn verschenen sinds de lancering van SP-1, in november 2001. De updates lopen uiteen van aanpassingen op het gebied van beveiliging en stabiliteit, tot en met verbeteringen die zorgen voor betere prestaties. Door SP-2 te installeren zijn gebruikers ervan verzekerd dat hun Office XP-configuratie volledig up-to-date is en optimaal functioneert.

Office XP SP-2 voor clients is circa 15 MB groot en vereist dat Service Pack-1 voor Office XP reeds geïnstalleerd is. De Nederlandse versie is hier downloaden.

Voor gebruikers die alleen die updates willen downloaden die nodig zijn voor hun configuratie, heeft Microsoft een automatisch hulpmiddel ontwikkeld. Deze checkt online welke updates beschikbaar zijn, waarna de gebruiker kan kiezen welke bestanden gedownload moeten worden. Deze zgn. update-checker is hier te vinden. Gebruikers van de Nederlandse versies kunnen hier terecht.

Voor organisaties is er tevens een Administrative Update beschikbaar, voor het updaten van installatiepunten op het netwerk. Deze versie is circa 50 MB groot en is hier te vinden.

Uitgebreide informatie over de updates en verbeteringen in Office XP SP-2 is te vinden in het Microsoft Knowledge Base-artikel Q325671.