1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Met MSN versie 8.0 wil Microsoft vanaf 24 oktober aanstaande de strijd tegen vooral America Onlone (AOL) nieuwe vorm geven. Microsoft heeft in een eerder stadium al veel geld gestoken in haar pogingen om AOL voor wat betreft gebruikersaantallen in te halen. Op dit moment echter ligt Microsoft met circa 8 miljoen MSN-abonnees meer dan een straatlengte achter op AOL dat momenteel circa 35 miljoen betalende klanten heeft.

Met een vernieuwd software- en servicepakket in de vorm van MSN 8.0 wil Microsoft proberen minstens een deel van die achterstand te overbruggen. AOL zelf echter zal, eveneens in oktober, ook met een nieuwe versie van haar toegangssoftware komen.

Naast de inmiddels standaard geworden onderdelen e-mail (Hotmail) en Instant Messaging krijgen gebruikers van MSN 8.0 nu toegang tot features als beeldbewerking, elektronisch betalen en de mogelijkheid om te grasduinen in de online-versie van de encyclopedie Encarta. Voorheen moest voor deze features apart betaald worden maar nu zitten ze dus in een pakket.

Voor niet-MSN-abonnees zal het even slikken worden. Hadden zij in voorgaande versie ook, zij het tegen betaling, ook toegang tot deze features. Vanaf versie 8.0 van MSN vallen zij buiten de boot wanneer zij geen abonnement op MSN 8.0 nemen.