1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Kodak en Sanyo tonen op de CEATEC beurs in Tokyo een prototype van een organisch beeldscherm. Het beeldscherm is gebaseerd op de Organic-Light-Emitting-Diode-technologie (OLED) van Kodak die gebruikt zal gaan worden in toekomstige beeldschermen en televisieapparaten.

Het getoonde beeldscherm heeft een maximale resolutie van 1280×720 pixels wat gelijk staat aan het HDTV-formaat. Het schermoppervlak bedraagt 326,4 x 183,6 mm en de helderheid can concurreren met die van de huidige TFT-beeldschermen.

Volgens Kodak is het beeldscherm dankzij een grote blikhoek van 165 graden in veel werksituaties goed te gebruiken. Het contrast en andere belichtingsinstellingen zijn beter dan die van standaard TFT-schermen. Zeker interessant is de zeer lage reactietijd van het beeldscherm waardoor deze geschikt is voor bewegende beelden.

In het kader van de Joint Venture tussen Sanyo en Kodak gaat men binnenkort beginnen met de productie van OLED-beeldschermen voor digitale camera’s, PDA’s en entertainmentapparaten.