2min Devices

Hercules komt met watergekoelde ATI Radeon 9700

Hercules komt met watergekoelde ATI Radeon 9700Vanaf november heeft Guillemot onder de merknaam Hercules een heuse lekkernij voor spelfanaten die er van houden om hun systeem op te voeren: de Hercules 3D Prophet 9700 WCE. Hoewel de toevoeging "WCE" sterk doet denken aan de een of andere boksorganisatie staat deze afkorting eigenlijk voor "Water Cooled Edition". De grafische processor van de Hercules 3D Prophet 9700 WCE is dan ook voorzien van een warmtewisselaar in plaats van een ventilator. De kaart is bedoeld om te worden geïntegreerd in watergekoelde computersystemen.

De kloksnelheid van de Hercules 3D Prophet 9700 WCE zal waarschijnlijk gelijk zijn aan die van de luchtgekoelde collega’s: 325 MHz GPU en 310 MHz geheugensnelheid dus. Men hoeft echter geen profeet te zijn om aan te voelen dat de Hercules 3D Prophet 9700 WCE veel gemakkelijker te overklokken is dan zijn luchtgekoelde pendant. Zeker als u weet dat de Hercules 3D Prophet 9700 WCE voordat deze van eigenaar verwisseld eerst nog een "stresstest" van 24 uur moet ondergaan.

Wie een Hercules 3D Prophet 9700 WCE de zijne wil noemen moet echter snel zijn: van deze met de hand gemaakte grafische kaarten zijn naar verluid slechts 99 stuks gemaakt die in de onlineshop van Guillemot te verkrijgen zijn voor de som van 555 euro.