1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Tijdens de komende HCC Dagen 2002, die van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november in de Jaarbeurs te Utrecht plaatsvinden, zal Microsoft zijn ASP.NET Web Matrix Project demonstreren. Web Matrix is een gratis ontwikkel tool waarmee iedereen gemakkelijk dynamische webtoepassingen en webservices kan creëren, op basis van Microsoft .NET-technologie.

Het ASP.NET Web Matrix Project helpt bij het bouwen van dynamische webapplicaties en webservices die gebruikmaken van interactieve onderdelen en databasegegevens. ASP.NET, de opvolger van Microsoft’s Active Server Pages (ASP) -technologie, is gebaseerd op de Microsoft .NET-architectuur, die mensen, systemen en apparaten door middel van software met elkaar verbindt. Het Web Matrix Project maakt het bijna een ieder mogelijk om via ‘drag & drop’ alle benodigde onderdelen voor een webapplicatie of webservice op een webpagina te plaatsen, waarbij de achterliggende ASP.NET-code automatisch wordt gegenereerd. Sinds de lancering van het Web Matrix Project, in mei van dit jaar, is deze tool al door honderdduizenden hobbyisten en ontwikkelaars uit de hele wereld gedownload.

Microsoft demonstreert het Web Matrix Project tijdens de HCC Dagen in de ‘Developers Corner’ op zijn stand. Daar kunnen geïnteresseerden tevens een gratis CD krijgen met ASP.NET Web Matrix Project en het daarvoor tevens benodigde .NET Framework.