1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony is de eerst hardware fabrikant die met een mulit-format DVD-Rewriter komt. Er zijn twee modellen op de markt gebracht, de DRU500A (intern) en de DRX500UL (extern). Deze DVD-Rewriters zijn instaat om zowel DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, CD-R en CD-RW schijfjes te beschrijven en te lezen.

De prestaties zieken niet tegen het apparaat kan DVD-R op 4x beschrijven en is daarmee de snelste DVD-R schrijver van het moment. DVD+R en DVD+RW worden beiden op 2,4 ondersteund en DVD-RW op 2x. DVD-ROM’s worden op 8X uitgelezen. 24x CD-R, 10x CD-RW en 32x CD-ROM.

De DRU500A en DRX500UL worden geleverd met software die is ontwikkeld voor zowel beginners als standaard-pc-gebruikers. Het pakket bevat onder andere DVD- en VCD-ontwerpsoftware van Sonic Solutions MyDVD en Arcsoft ShowBiz 1.2, waarmee eenvoudig, op basis van home video producties, DVD’s en video-cd’s kunnen worden gemaakt. Het pakket omvat tevens Veritas-software waarmee gegevens door middel van slepen en neerzetten kunnen worden opgeslagen op rewritable DVD’s and cd’s. Daarnaast biedt de Veritas-software back-upmogelijkheden en calamiteitenherstel.

De interne DRU500A is voorzien van een IDE/ATAPI-interface en de externe heeft zowel een FireWire (IEEE1394/I.LINK) als een USB 2.0-interface.