1 min

Tags in dit artikel

Met slechts een druk op de knop kopieert de "Terapin TX-0002" video, muziekcassettes of langspeelplaten (wie kent het woord nog?) naar CD. Zonder dat de gebruiker hoeft te beschikken over uitgebreide programmeerkennis is het mogelijk om beeld en geluidsmateriaal rechtstreeks naar MPEG1- formaat te branden.

Het weergeven van zo’n gebrande CD kan via de televisie, de stereo-installatie of een andere speler die in staat is om VCD of Audio-CD af te spelen.

Hoewel Terapin spreekt van de "…eerste Consumer Digital Video Recorder…" is de "TX-0002" niet echt te vergelijken met een digitale videorecorder omdat het apparaat niet beschikt over een eigen TV-tuner en daardoor geen mogelijkheden biedt om TV-programma’s op te nemen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het opnemen op VCD is beperkt tot circa 45 minuten.

Terapin heeft geprobeerd een goed idee uit te bouwen tot een commercieel succesvol product. Hetzelfde kan echter ook bereikt worden met behulp van de computer en een TV-kaart met video-ingang. En dat kost slechts een paar euro terwijl de "Terapin TX-0002" zo’n 400 euro moet gaan kosten.

Aan u de keuze…