2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Caddy 136 is de nieuwste, zeer complete en veelzijdig digitale camera in de succesvolle Caddy reeks van Waitec. Voor iedereen die optimale beeldkwaliteit wil, maar daarbij niets aan flexibiliteit en gebruiksgemak wil inleveren, biedt de CADDY 136 een aantrekkelijke oplossing. Door de attractieve prijsstelling zullen naar verwachting nu veel foto-enthousiasten de stap naar digitaal maken: de CADDY biedt een beeld kwaliteit van SXGA: 1280×1024 pixels. Dit nieuwe model biedt diverse interessante opties, zoals een macro-modus van 25-30 cm, een monochroom LCD display met functie aanduiding, ‘rode-ogen’ reductie en 8MB ingebouwd geheugen plus verwisselbare Smart Media Card-opslag.

Met de twee keer digitale zoom komen portretten beter tot hun recht. De ingebouwde automatische flits en de automatische wit balans instelling betekenen eenvoud in kwaliteit voor elke gebruiker. Batterijgebruik wordt beperkt door de automatische afschakeling die in werking treedt na 60 seconden buiten gebruik.

Naast een opvallend dynamisch ontwerp en een aantrekkelijke prijs biedt de CADDY 136 een aantal technische features die deze camera zeer attractief maken voor hobby-fotografen, maar ook voor de gewone foto enthousiast. Een van de grootste voordelen van de CADDY 136 is het feit dat het toestel zeer handzaam (95mmx67mmx36mm) en licht (100gr. zonder batterijen) en daardoor overal mee naar toegenomen kan worden zonder tot last te worden. Door de ergonomische vormgeving ligt de camera uiterst stabiel in de hand. Perfect voor natuurfotografie, vakantiefoto’s of bijzondere gebeurtenissen. Via de USB aansluiting en met behulp van de bijgeleverde veelzijdige en leuke software kunnen foto’s snel en eenvoudig in de PC worden geladen . De gebruiker kan tot 40 afbeeldingen opslaan op het ingebouwde geheugen (in VGA modus). Daarnaast kan met een smart media card verdere uitbreiding naar wens worden gekozen. De camera is volledig Windows 98/ME/2000/XP-compatibel maar kan ook op een TV toestel worden aangesloten voor bekijken via grootbeeld. Het toestel werkt op 2xAA alkaline batterijen.

Beeldbestanden worden opgeslagen in het alom gebruikelijke JPEG formaat. De CADDY 136 kan ook gebruikt worden als een webcam. Daarnaast is het mogelijk AVI video opnamen te maken met 30 beelden/sec gedurende een periode van 10 seconden of permanent wanneer aangesloten op de PC. Deze nieuwe Waitec camera is uitgerust met de volgende extra’s:

  • compact statief
  • tasje
  • polsriem
  • uitgebreide software: Video Impression, Photo Impression, Photo Phantasy & Photo Montage
  • batterijen
  • USB aansluiting
  • Een zelf-ontspanner met een vertraging van 10 seconden
  • attractieve verpakkingsdoos
  • 2 jaar fabrieksgarantie
  • meertalige gebruikershandleiding, incl. Nederlands

Daarnaast introduceert Waitec tegelijkertijd ook een “fun” camera met goede specificaties voor de jeugd. Een leuk toestelletje om altijd bij je te hebben. Caddy 06.

Beide camera’s zijn vanaf eind november 2002 via de vakhandel verkrijgbaar. De geadviseerde verkoopprijzen bedragen voor Caddy 136 Euro 149,90 en voor Caddy 06: Euro 59,90.