1 min

Tags in dit artikel

,

Hitachi Digital Media Group lanceert InstantCD/DVD 6.5, een applicatie van VOB Software die het mogelijk maakt de Hitachi DVD-camera’s te gebruiken als een pc-opslagapparaat voor diverse datatypes. Deze extra softwareoptie, gecombineerd met DVD-R (eenmaal beschrijfbare) of DVD-RAM (meermaals beschrijfbare) 8cm-schijven, brengt een hele waaier van opslagtoepassingen binnen het bereik van Hitachi’s DVD-camera’s.

InstantCD/DVD 6.5 is een schitterende bijkomende troef voor Hitachi’s succesrijke DVD-camera’s. Gebruikers kunnen hun DVD-camera via een USB-poort snel en vlot aansluiten op hun pc en onmiddellijk alle gewenste data opslaan. Even de camera aansluiten en ze beschikken op hun pc over een bijkomend volwaardig DVD-station. Dankzij de mediacapaciteit van 1,4 GB per schijfzijde krijgen ze zelfs meer dan het dubbele van de capaciteit van een normale 12cm-CD. De camera is dan ook bruikbaar om allerhande materiaal op te slaan, niet alleen video. Zo kan men op één schijf een bibliotheek van 20 uur MP3-muziek samenpersen of geregeld een back-up maken van de gegevens op de pc.

De drie Hitachi DVD-cameramodellen DZ-MV200E, DZ-MV230E en DZ-MV270E zijn in combinatie met de optionele PC-KIT (DZ-WINPC3 of 4) bruikbaar met de zopas gelanceerde InstantCD/DVD 6.5 software. De DVD-camera kan worden ingeschakeld voor audio, data en video. Hij ondersteunt DVD-R en uiteraard ook het alsmaar populairder wordende DVD-RAM.