min

Tags in dit artikel

, ,

Analisten denken dat Apple morgen tijdens de MacWorld Expo in San Francisco een nieuwe versie van de Mp3-speler annex harde schijf iPod zal lanceren, die ook videobeelden kan weergeven. ‘Rumorsites’ maken ook melding van een van kleur veranderende behuizing, waarvoor Apple in elk geval een officiële patentaanvraag heeft ingediend, zo wordt vanochtend bevestigd door The New York Times. Dat Apple nieuwe hardware zal tonen staat in elk geval vast en ook dat het geen nieuwe iMacs en PowerMacs zullen zijn. Apple zou volgens analisten opgescheept zitten met grote voorraden als gevolg van tegenvallende kerstverkopen.

Vermoedelijk introduceert Apple morgen wel een nieuwe versie van zijn AirPort (Wifi)-technologie. Deze zou in elk geval ondersteuning bieden voor de 802.11g-standaard (transfersnelheden tot 54 Mpbs). Verschillende Apple-sites melden verder dat het bedrijf geld gaat vragen voor nieuwe versies van iDVD, iPhoto, iTunes en iMovie, programma’s die tot voor kort gratis waren. Bij aankoop van nieuwe Macs krijgt de gebruiker de software er nog wel gratis bij.

Op de MacExpo zal Adobe waarschijnlijk al iets laten zien van de volgende versie van het beeldbewerkingprogramma Photoshop, dat eind dit jaar moet verschijnen. Integratie van video, zogenoemde ‘herstelbare’ filterlagen en ondersteuning van (uitsluitend) MacOS X 10.2 zouden deze versie (8.0) kenmerken. Tevens liggen er nieuwe versies van Illustrator, After Effects en InDesign in het verschiet.