3min Devices

‘Apple komt met nieuwe iPods, MacBooks en iMac’

Waar eerder Digg.com-oprichter Kevin Rose ons wist te melden dat er ons een complete revisie van de iPod-lijn en meer te wachten staat, gaat Apple volgens AppleInsider in een tijdsbestek van twee maanden ook de MacBooks en iMacs vervangen.

‘Apple komt met nieuwe iPods, MacBooks en iMac’Zoals Rose eerder al aangaf gaat dit alles in de tweede week van september van start. Tijdens een nog aan te kondigen persevenement zal Apple een nieuwe iPod nano alsmede ook een licht gewijzigde iPod Touch introduceren. De andere iPod-modellen krijgen meer opslagen en een lagere prijs. Ook zal iTunes 8 volgens Rose het levenslicht zien en kunnen we de 2.1-firmware voor iPhone en iPod Touch tegemoet gaan zien.

Het is niet bekend of Apple zich tijdens dit evenement alleen op de iPod/iPhone-divisie gaat richten of dat er mogelijk ook nieuwe MacBooks geïntroduceerd gaan worden. Van zowel de MacBook als de MacBook Pro worden nieuwe modellen verwacht, maar die kunnen even goed na de tweede week van september geïntroduceerd worden.

Volgens bronnen van AppleInsider staan deze nieuwe MacBooks ook wel degelijk op de rol. Zover bekend bij hun zouden deze eind september of begin oktober verkrijgbaar moeten zijn. In de loop van dit jaar zijn er veel geruchten over een nieuwe 13-inch MacBook opgedoken. Het lijkt er in ieder geval op dat deze een aluminium/metalen in plaats van een plastic behuizing zal krijgen. Dit is de eerste cosmetische verandering sinds de Intel-transitie twee jaar geleden.

Ook de MacBook Pro zou wat esthetische veranderingen ondergaan en qua design wat dingen lenen van de MacBook Air en de iMac. Hierbij kan gedacht worden aan de matzwarte casing waar de laatste generatie iMac om bekend staat. Ook gaan er geruchten dat beide systemen een mysterieuze nieuwe chipset – niet te verwarren met de processor – die niet van Intel-makelij is zullen bevatten.

De MacBook Pro krijgt daarnaast naar verwachting een batterij die de volledige breedte van de notebook omvat. Deze voorziet tevens in toegang tot de harde schijf om deze eenvoudiger te kunnen vervangen. Alles bij elkaar genomen lijkt het plausibel dat ook de MacBook en MacBook Pro een speciale introductie krijgen in plaats van slechts een aanpassing op de Apple-website en de online Apple Store.

Tot slot zal Apple de 20- en 24-inch iMac ook van enkele wijzigingen voorzien. Deze moeten niet gezocht worden in baanbrekende cosmetische verandering, maar gaan voornamelijk om snellere processors. De nieuwe iMacs worden later dit najaar verwacht, naar alle waarschijnlijkheid na de introductie van de nieuwe MacBooks.

Twee producten die volgens de huidig bekende gegevens geen revisie krijgen zijn Apple’s krachtmachine, de Mac Pro, en Apple’s budgetMac, de Mac Mini. Vooral de laatste is bijzonder, want ook hierover deden geruchten de ronde dat de Mini een complete metamorfose te wachten zou staan. Hoewel deze niet op de roadmap staan hoeft het niet te beteken dat ze geen update krijgen.

Inzake de 9 september die Kevin Rose als datum noemde voor de introductie van een nieuwe iPod-lijn met nieuwe nano en Touch is de verwachting dat, als dit klopt, Apple deze of volgende week een uitnodiging voor de pers de deur uitdoet om deze uit te nodigen. Tot dusver wordt er over de nieuwe iPod nano, waar Rose ook een foto van liet zien, steeds meer consensus bereikt dat ’t wel eens zou kunnen kloppen. Verschillende nano-casings en 3d-modellen zijn op internet opgedoken die allen het nieuwe design van de nano bevestigen.

Bron:AppleInsider